minicare baby - Extra mild hudvård för bebisens ömtåliga hud

 

 

Nyfödda barns hud är tunnare och har mindre utvecklad hudbarriär än vuxnas. Det innebär att huden är mer känslig och bör vårdas med extra god omsorg, vilket ställer höga krav på de hudvårdsprodukter man använder.

Minicare Baby är hudvård särskilt utvecklad för bebisars ömtåliga hud. Produkterna är dokumenterat milda, återfuktande och fria från alla onödiga tillsatser såsom konserveringsmedel, parfym, färgämnen och mineralolja. Samtliga produkter kan dessutom användas från då barnen är nyfödda.

Minicare Baby består av tre produkter:

  • Minicare Baby Mousse Wash

    En rengöringsmousse lika mild som vatten.

  • Minicare Baby Oil

    För rengöring och mjukgöring.

  • Minicare Baby Zinc Cream

    För extra skydd på ömtålig hud.

Minicare Baby Oil

Minicare Baby Oil återfuktar och gör huden mjuk och len. Kan användas i badvatten eller direkt på huden exempelvis vid babymassage. Kan också användas till att rengöra huden t.ex. vid blöjbyte. Innehåller solrosolja och rapsolja, som är naturligt rik på vitamin E. Innehåller inte konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Oparfymerad.

Läs mer

Minicare Baby Mousse Wash

Minicare Baby Mousse Wash är en mild och skonsam rengöringsmousse med glycerol, som även kan användas utan vatten, anpassad till babyns ömtåliga hud. Moussen rengör hud och hår utan att torka ut. Kan användas både i dusch och bad, eller vid rengöring med tvättlapp. Moussen har hudnära pH och bildar ett rikt skum som är lätt att skölja ur. Innehåller inte konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Oparfymerad.

Läs mer

Minicare Baby Zink Cream

Minicare Baby Zinc Cream är en mild och vattenavvisande kräm med zinkoxid, anpassad till babyns ömtåliga hud. Den är lätt att stryka ut och lämnar en skyddande hinna på huden som förhindrar kontakt med irriterande ämnen. Används vid blöjbyte eller vid behov. Innehåller inte konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Oparfymerad.

Läs mer

Sida 1 av 1