Minicare - Hudvård som är särskilt utvecklad för barn med torr och känslig hud

 

Många barn i Sverige har återkommande problem med torr och känslig hud. 25% av alla svenska barn lider av torr hud och 20% av barnen utvecklar atopiskt eksem. För att behandla och förebygga är de viktigt med regelbunden hudvårdsrutin med milda produkter. Man bör också tänka på att smörja in huden 2-3 gånger per dag och komplettera med en återfuktande rengöring som inte torkar ut huden.

Minicare är en ny hudvårdsserie som är särskilt utvecklad för barn med torr och känslig hud.

Minicare består av två produkter:

  • Minicare Kräm

    En extra fet kräm som behandlar mycket torr hud, exempelvis vid atopisk hud och eksem. Krämen består av 60% fett och återfuktande glycerol och passar därför bra att använda på extra torra utsatta områden, såsom ansikte, böjveck och eksemutbrott. Krämen är utvecklad för att minimera obehag, irritation och sveda.

  • Minicare Washlotion

    En extra mild kroppsrengöring för torr och känslig hud.

Minicare Kräm

Minicare är en fet, mild kräm med återfuktande 5% glycerol och 60% fett. Krämen mjukgör och återfuktar och dess sammansättning är framtagen för att minimera obehag, irritation och sveda. Krämen är lättapplicerad och går snabbt in i huden. Lämplig för och behandlar torr, extra torr samt atopisk hud och eksem. Oparfymerad.

Läs mer

Minicare Washlotion

Minicare Washlotion är en mild kroppsrengöringslotion som är lämplig vid torr, extra torr och känslig hud. Innehåller fuktbindande glycerol och mjukgörande fetter som skyddar mot uttorkning. Kan användas med eller utan vatten, i dusch eller bad. Lämplig för barn. Oparfymerad, utan konserveringsmedel.

Läs mer

Sida 1 av 1