Minicare – hudvård särskilt utvecklad för barn med känslig hud

 

Många barn i Sverige får återkommande problem med torr och känslig hud. För att behandla och förebygga är de viktigt med regelbunden hudvårdsrutin med milda produkter.

Därför har vi utvecklat Minicare, en ny hudvårdsserie som är särskilt utvecklad för barn med torr och känslig hud samt Minicare Baby vilket är extra milda produkter för bebisens ömtåliga hud.

Minicare Baby Oil

Minicare Baby Oil återfuktar och gör huden mjuk och len. Kan användas i badvatten eller direkt på huden exempelvis vid babymassage. Kan också användas till att rengöra huden t.ex. vid blöjbyte. Innehåller solrosolja och rapsolja, som är naturligt rik på vitamin E. Innehåller inte konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Oparfymerad.

Läs mer

Minicare Baby Mousse Wash

Minicare Baby Mousse Wash är en mild och skonsam rengöringsmousse med glycerol, som även kan användas utan vatten, anpassad till babyns ömtåliga hud. Moussen rengör hud och hår utan att torka ut. Kan användas både i dusch och bad, eller vid rengöring med tvättlapp. Moussen har hudnära pH och bildar ett rikt skum som är lätt att skölja ur. Innehåller inte konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Oparfymerad.

Läs mer

Minicare Baby Zink Cream

Minicare Baby Zinc Cream är en mild och vattenavvisande kräm med zinkoxid, anpassad till babyns ömtåliga hud. Den är lätt att stryka ut och lämnar en skyddande hinna på huden som förhindrar kontakt med irriterande ämnen. Används vid blöjbyte eller vid behov. Innehåller inte konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Oparfymerad.

Läs mer

Minicare Washlotion

Minicare Washlotion är en mild kroppsrengöringslotion som är lämplig vid torr, extra torr och känslig hud. Innehåller fuktbindande glycerol och mjukgörande fetter som skyddar mot uttorkning. Kan användas med eller utan vatten, i dusch eller bad. Lämplig för barn. Oparfymerad, utan konserveringsmedel.

Läs mer

Minicare Kräm

Minicare är en fet, mild kräm med återfuktande 5% glycerol och 60% fett. Krämen mjukgör och återfuktar och dess sammansättning är framtagen för att minimera obehag, irritation och sveda. Krämen är lättapplicerad och går snabbt in i huden. Lämplig för och behandlar torr, extra torr samt atopisk hud och eksem. Oparfymerad.

Läs mer

Sida 1 av 1